A- A A+
 • main header

 • emerald

 • free banner
 • buletin ppans header
 • ns foodtrail
 • u pustaka
 • Aktiviti Terkini PPANS

  Masukkan Emel Anda:

 • Muat turun aplikasi terbaru My u-PUSTAKA sekarang.Anda boleh meminjam buku-buku dari 8 perpustakaan konsortium dan dihantar ke pintu rumah menerusi perkhidmatan PosLaju.

 • androidDapatkan Mobile Apps untuk U-pustaka di sini
 • appleDapatkan Mobile Apps untuk U-pustaka di sini

Penyertaan Awam

Suara dan pandangan anda
Ruangan ini disediakan adalah untuk mendapatkan penglibatan orang awam terhadap garispanduan/pekeliling/kajian yang dijalankan oleh Kerajaan.
Setiap maklum balas/ cadangan/ pertanyaan awam akan dijadikan panduan untuk menambahbaik perkhidamatan kami.


Muat turun dokumen berkaitan

arrow2RAKKSSA - Rangka Kerja Keselamatan Cyber Sektor Awam

Dasar Pekeliling :
arrow2Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam
arrow2Surat Pekeliling Am
arrow2Perlembagaan Persekutuan
arrow2Senarai Pekeliling Perkhidmatan Bagi Tahun 2000 hingga 2013
arrow2Senarai Surat Pekeliling Perkhidmatan 2000 hingga 2012
arrow2Senarai Surat Edaran Jabatan Perkhidmatan Awam 2005 hingga 2013
arrow2Pekeliling Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan
arrow2Dokumen Rujukan Pengurusan Rekod

Maklumbalas :

arrow2Undian Portal
arrow2Aduan & Maklumbalas
arrow2Cadangan Bahan Bacaan

Pandangan/cadangan/pertanyaan mengenai draf ini juga boleh ditujukan kepada : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Pelbagai judul e-Buku dalam bidang perkara umum daripada penerbit-penerbit terkemuka tersedia untuk dipinjam di Portal OVERDRIVE secara percuma. Anda dibenarkan meminjam dalam satu masa, sebanyak 2 buah e-buku untuk tempoh selama seminggu. Pastikan anda telah memasang terlebih dahulu perisian Adobe Digital Editions (untuk proses muat turun & membaca e-Buku yang dipinjam) dan perisian OverDrive Media Console (bagi memuat turun & mengakses buku audio dan bahan berbentuk video yang dipinjam) di komputer . PNM Overdrive juga sangat mudah untuk dicapai secara terus dengan menggunakan tablet/telefon pintar anda. Anda hanya perlu memuat turun dan pasangkan aplikasi mudahalih bernama Libby, by Overdrive dari iTunes Store (Untuk pengguna iPhone/iPad/peranti Apple) ATAU Google Play Store (Untuk telefon pintar/tablet/peranti berasaskan Android) . Bagi pengguna Libby, sila tekan butang "Find Your Library" - laksanakan carian atas nama perpustakaan iaitu "National Library of Malaysia". Sila gunakan mana-mana satu daripada Library Card Number yang disediakan (dari pnm001 hingga pnm999 - apabila diminta oleh sistem portal/aplikasi mudahalih Libby), ketika anda hendak meminjam atau membaca e-buku secara dalam talian.

   

  URL (Overdrive) : http://pnm.lib.overdrive.com/ (atau klik logo di atas)
  URL (Alternatif) : http://mags.celex.com.my/celex/home

   

  Sila klik pada butang “Sign Up” untuk mencipta akaun peribadi anda terlebih dahulu sebelum memulakan akses dan membuat peminjaman e-buku di bawah Overdrive
  Untuk meminjam, anda perlu memasukkan Library Card Number yang disediakan iaitu dari pnm001 hingga pnm999

   

 • TIADA TENDER/SEBUTHARGA PPANS BUAT MASA INI

 • arrow2Dasar Terbuka Sektor Awam (DATASET)

  Portal Data Terbuka Sektor Awam, data.gov.my yang dibangunkan secara dalaman telah dilancarkan oleh YB. Datuk Joseph Entulu Anak Belaun, Menteri di Jabatan Perdana Menteri di  Persidangan CIO ASEAN  2014. Portal ini merupakan one-service-centre kepada rakyat mencapai dan memuat turun dataset data terbuka Kerajaan secara dalam talian.Portal ini telah dinaik taraf dengan penambahan ciri-ciri baharu mengikut trend data terbuka peringkat global bagi memudahkan capaian ke atas set data terdapat dalam portal ini.  Pada awal tahun 2016, portal versi beta telah menggantikan portal sedia ada.  Kini, portal versi beta telah dinaik taraf kepada portal versi terkini.

 • Harap maaf, tiada tawaran Jawatan Kosong buat masa ini